måndag 14 juni 2010

Mammas älgstek

Foto: Tina FallgrenMammas älgstek har varit min favorit så länge jag minns. Bjuder du på den här vid nästa middag lovar jag att du blir populär!

Mammas älgstek 4 pers
ca 1-1,5 kg älgstek
soja
salt och peppar
grädde (40%)

1. Bryn älgsteken i i smör och olja i en gjutjärnsgryta så att den får en fin stekyta. Sänk sedan plattan till 1:an och låt den långsamt bli klar. Vänd på den emellanåt, det tar cirka 4 timmar.
2. När den är klar, låt den svalna lite och skär den sedan i skivor.
3. Blanda ut spadet i gjutjärnspannan med soja och grädde. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttet. Du kan även krydda med enbär.
3. Servera med potatis i någon form, vi åt med hasselbackspotatis.
Förslag på tillbehör: rårörda lingon, murkelstuvning, smörstekta kantareller coh en sallad.

1 kommentar: