Källa & citat: Taffel "Färdigmald kardemumma tappar smaken i raktetfart medan nymald kardemumma har en härlig pepprighet och frisk ton av mint."
Bakar du mycket eller har kardemumman som din favoritkrydda? Då kanske det är dags att investera i en pepparkvarn åt dessa underbara kärnorna? Det är iallafall vad Taffel rekommenderar.
Det går ju att mortla kärnorna också, men det är lite besvärligt eftersom de är så hårda och bångstyriga. Men det är alltid värt besväret.
Inför höstens mysiga kvällar rekommenderar jag att blanda ner kardemumma med varm choklad - givetvis med en rejäl klick grädde på toppen. Det blir underbart gott! Titta in receptet här.
Eller vad sägs om en Fruktsallad i kardemumms- och rooibosmarinad? - här.
Kardemumma är absolut en av mina favoritkryddor och jag brukar mortla dem.I kaffet är det fantastiskt!
SvaraRadera