söndag 4 juli 2010

Laxpytt

Foto: Tina Fallgren Översättningen på Pytt i panna skulle kunna vara "att slänga ihop matrester till något gott". Jag gjorde iallafall ett försök dag med gårdagens lax och färskpotatis.

Extra gott blir det om man blandar ner dill eller persilja och massor med grönsaker. Vill du inte smaksätta med vinägretten, använd andra kryddor, örter, pesto, citron, senap, pepparrot eller något annat som du tycker om.

Laxpytt
1. Skala färskpotatis och stek i smör och olja. När potatisen nästan är klar, skiva färsk lök och chili och blanda ner. Blanda även ner laxen i bitar.
2. Blanda ihop en vinägrette på olja, vatten, skånsk senap, agavesirap (kan bytas ut mot honung), mycket citronsaft, salt och peppar och häll över på potatisen och laxen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar