fredag 16 juli 2010

Nötigt smör - ny favorit!

Foto: här
Läste SvD Helg i dag och fick idén att göra nötigt smör till grillningen. Det var verkligen galet gott och känns redan som en ny favorit. Jag lade både på en klick på köttet och sedan på smörgåsen - fantastiskt. Läs artikeln om grilltillbehör här.

Givetvis väljer du mängden smör efter antalet personer, men blir det över kan du bara ställa in det i kylen och bre på smörgåsen imorgon. Den nötiga smaken utvecklas ur smöret när du hettar upp det, enklare än så här kan det inte bli!

Nötigt smör
250 nsmör
1 krm havssalt

1. Lägg smöret i en kastrull och hetta upp tills det smälter helt och blir nötbrunt i färgen.
2. Häll det genom ett kaffefilter i en kanna så att det brända mjölkproteinet i form av små svarta prickar inte kommer med. Låt stelna i kylen.


Foto: Tina Fallgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar