tisdag 13 juli 2010

Smakkamrater - Soltorkade tomater

Foto: här
Källa: Taffel De soltorkade tomaterna har fått en stor plats i vår svenska matlagning. Så stor att det känns som om det är vi själva som kom på det finurliga! Här kommer några smakkamrater och idéer.

Kompisar: Hasselnöt,valnöt, mandel, pinjenöt, parmensanost, pecirinoost, prästost, västerbottenost, färsk basilika, citron, timjan, vitlök, lök, gris, vit fisk, svarta oliver, olivolja, lagerblad, rosmarin, anis, stjärnanis, fänkålsfrö, zuccinisaffran, spiskummin, vita bönor, pasta och prosciuttoskinka.

Ja, listan är lång på den soltorkade tomatens kompisar. Taffel tipsar även om vilket märke som är bäst, och givetvis kommer det turkiska märket Seta med - det som jag alltid köper. det är oslagbart i både smak och pris så håll utkik efter det nästa gång du besöker mataffären.

Göra vad?
Släng ner tomaterna i en sallad, mixa till en pesto, hacka till en röra med nötter och/eller örter och lägg i en fisk/kyckling och grilla/skicka in den i ugnen, mixa med creme fraiche och ät röran till grillat, mixa som de är och blanda med grönsaker, blanda med fetaost i en köttfärs och forma till biffar eller njut de i sin allra enklaste enkelhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar