tisdag 6 juli 2010

Smaksätt ditt smör

Foto: här När jag var liten åt vi alltid persiljesmör till kött och potatis. Jättegott, och det tycker än. Och det är löjligt enkelt att smaksätta sitt eget smör. Och vill du gå utanför persiljans eller vitlökens gränser så är dina alternativ oändliga, titta vad du har i kylskåpet/i landet/växthuset/krukorna på fönsterbrädet och blanda. Ser du bara till att använda riktigt smör är det svårt att misslyckas. Perfekt att servera till grillat!

I det senaste numret av Expressens Sommarmat ger de förslag på olika smaksättningar på smör, här kommer några:

Gräslökssmör
100 gram smör
1 knippe gräslök
salt
svartpeppar

1. Hacka gräslöken och blanda alla ingredienser. Servera förslagsvis till färskpotatis.

Rödvinssmör
100 g smör
1 dl rödvin
1 msk rödlök, finhackad
salt
svartpeppar

1. Låt löken koka i vinet tills den mjuknat. Hälften av vätskan ska ha avdunstat. Låt det svalna.
2. Blanda ihop alla ingredienser.

Citronsmör
100 gram smör
1 msk citronsaft
1 tsk finrivet citronskal
salt
svartpeppar
1. Blanda ihop alla ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar