Foto: Renée Voltaire
Och när man ändå ska göra varm choklad, varför inte använda sig av en bra kakao? Som Renée Voltaires med beskrivningen "
Underbart cacaopulver som inte upphettats och därför innehåller antioxidanter, mineraler och vitaminer".
Här kommer det godaste receptet från en av mina favoritkokböcker, Leila Lindholms
Guldkant på vardagen.
Varm chokladkopp med kardemumma 1 stor kopp
1 msk kakao
2 msk ljust muskovadosocker
1/2 tsk svarta kardemummakärnor
3 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1. Blanda kakao och muskovadosocker i en stor kopp
2. Stöt kardemumman i mortel och koka upp den tillsammans med mjölken
3. Slå på lite av den varma mjölken
4. Häll i resten av den varma mjölken, toppa med lättvispad grädde och lite muskovadosocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar