onsdag 14 juli 2010

Potatisallad med rökt lax

Foto: Tina Fallgren
En somrig sallad. Mängden av allt beror givetvis på vad du själv tycker om, det gäller även vinägretten och pepparotssåsen. Så släpp lös smaklökarna!


Potatissallad med rökt lax
Färskpotatis
rökt lax
spenatblad
ärtskott
ärtskidor
rödlök
salt och peppar

Senapsvinägrette:
olja, vatten, senap, lite honung, salt och peppar.

Pepparotssås:
creme fraiche, pepparot (finns på burk om du inte vill köpa färsk), agavesirap/honung, lite majonäs, salt och peppar.

1. Koka potatisen och rensa laxen.
2 Skölj spenat, ärtskidor och ärtskott. Skiva löken.
3. Blanda ihop allt.
4. Om du vill, blanda ihop senapsvinägretten och blanda med salladen.
5. Servera gärna med pepparotssås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar