Källa: DN
(jag har förkortat citaten) Är du ett stort fan av surdegsbröd och befinner dig i eller tänker besöka huvudstaden? Bloggaren Martin Johansson (Pain de Martin) har listat sex bagerier i Stockholm där du hittar de bästa surdegsbröden. Läs här.
....och de bästa är:
Rosendals bageri (Fridhemsplan)
Martin: ”Alla mjölspår leder till Erik Olofson, bagaren som tog jobbet på Rosendals trädgård på vilkoret att han fick bygga en 16 ton tung stenugn.”
Petite France (Rådhuset)
Martin: ”Lite i en klass för sig, Sébastien Boudet är både passionerad, hängiven och kunnig."
Valhallabageriet (Karlaplan)
Martin: ”Värt en omväg, det är deras bröd man får hos Mathias Dahlgren."
Rosendals bageri (Fridhemsplan)
Martin: ”Alla mjölspår leder till Erik Olofson, bagaren som tog jobbet på Rosendals trädgård på vilkoret att han fick bygga en 16 ton tung stenugn.”
Petite France (Rådhuset)
Martin: ”Lite i en klass för sig, Sébastien Boudet är både passionerad, hängiven och kunnig."
Valhallabageriet (Karlaplan)
Martin: ”Värt en omväg, det är deras bröd man får hos Mathias Dahlgren."
Gunnarsons (Skanstull)
Martin: ”Egentligen är de ju ett gammalt klassiskt kondis med karlsbaderbullar och semlor, men faktum är att de bakar riktigt bra surdegsbröd. "
Bakery & Spice (St Eriksplan)
Martin: ”Alla deras bröd bakas på surdeg, och allt är ekologiskt.
Gateau (Sturegallerian)
Martin: ”....Men Gateau förser folk runt hela stan med anständigt bröd, det är hedervärt.”
Martin: ”....Men Gateau förser folk runt hela stan med anständigt bröd, det är hedervärt.”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar