tisdag 20 juli 2010

Varm brie med rabarber!

Foto: Niklas Ekstedt
Får du oplanerat besök och vill fixa i ordning någonting gott att äta till vinet? Då passar varm brieost med rabarberchutney perfekt! En brieost hittar du på varje affär och en chutney slänger du snabbt ihop på sommarens rabarber och jordgubbar.

Det här receptet kommer från Niklas Ekstedt från hans program Niklas mat.

Varm brie med rabarberchutney (4 pers)
2 små brieostar, eller camembert
smörpapper
3 rabarberstjälkar
0,5 liter jordgubbar
2 msk socker
0,5 vaniljstång
lite vitvinsvinäger el. vitt vin

1. Sätt ugnen på 150 grader och vira in ostarna i smörpapper och knyt ihop med bomullssnöre. Baka i ugnen tills de blir mjuka i mitten - ca 15 minuter.
2. Häll vinäger eller vin i en kastrull tillsammans med socker och en halv vaniljstång. Lägg i skivad rabarber och delade jordgubbar. Rör försiktigt en stund på hög värme.
3. Låt stå under lock på låg värme i ca 20 minuter. Ta ur vaniljstången och slå över chutneyn i en burk.
4. Servera tillsammans med den smälta osten och kex eller något gott bröd. Strö gärna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar