torsdag 21 januari 2010

Smör istället för margarin

Foto: här

Smör är alla gånger ett bättre alternativ till margarin trots att det är någon krona dyrare. Varför? För att margarin är en kemiskt framställd produkt med alldeles för många ingredienser i innehållsförteckningen. Jag citerar Mats-Eric Nilsson ur Äkta vara:

"Modernt margarin är en hårt processad industriprodukt som genomgår en serie kemiska produktionsfaser innan den till slut ligger där i sin färggladaglada bytta omgiven av reklambudskap om bättre hälsa"


Se själva, innehållsförteckning för :

Arlas smör: Grädde, salt (normalsaltat: 1,2%, extrasaltat: 1,8%),mjölksyrakultur.

Mildas margarin: Vegetabiliskt fett, vegetabilisk solja 27 % (solrosolja, rapsolja, linfröolja), vatten, vassle (av mjölk), salt (1,5 %), emulgeringsmedel (sojalecitin), A- och D-vitaminer, arom.

Jag behöver inte fler argument för att välja riktigt smör. Så nära det naturliga är alltid det det bästa och det godaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar