Smör är alla gånger ett bättre alternativ till margarin trots att det är någon krona dyrare. Varför? För att margarin är en kemiskt framställd produkt med alldeles för många ingredienser i innehållsförteckningen. Jag citerar Mats-Eric Nilsson ur Äkta vara:
"Modernt margarin är en hårt processad industriprodukt som genomgår en serie kemiska produktionsfaser innan den till slut ligger där i sin färggladaglada bytta omgiven av reklambudskap om bättre hälsa"
Se själva, innehållsförteckning för :
Mildas margarin: Vegetabiliskt fett, vegetabilisk solja 27 % (solrosolja, rapsolja, linfröolja), vatten, vassle (av mjölk), salt (1,5 %), emulgeringsmedel (sojalecitin), A- och D-vitaminer, arom.
Jag behöver inte fler argument för att välja riktigt smör. Så nära det naturliga är alltid det det bästa och det godaste.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar