onsdag 20 januari 2010

Gallo pinto



Igår kväll fixade jag matlåda, det blev den Nicaraguanska nationalrätten Gallo pinto. Receptet fick jag i somras när jag gjorde ett matreportage för Söderhamns kuriren. Huvudingredienserna är ris, lök och kidneybönor. Det går givetvis bra att lägga till vad man tycker om, den här är vegetarisk.

Gallo pinto
2 dl basmatiris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
tofu
halloumi
(även gott med paprika)

1. Koka basmatiris.
2. Skär löken i mindre bitar och tärna halloumi och tofun.
2.Stek lök, kidneybönor, vitlök, halloumi och tofu.
3. Blanda ihop allt.

* Om du använder konserverade kidneybönor så skölj inte av dem eftersom spadet ger en god smak.

4 kommentarer:

  1. Jag fick äta till lunch! :) nam och tack

    SvaraRadera
  2. Inte en likhet med gallo pinto!

    SvaraRadera
  3. ah, sökte efter ett recept på gallo pinto och fick upp det här, och detta är något helt annat, det ska inte vara någon lök, någon tofu och definitivt inte någon ost. dessutom saknas ju gallo-pinto klassiska kryddorna det var dom jag försökte finna när jag sökte recept) .

    SvaraRadera