lördag 16 januari 2010

Fetaostcreme och chokladmousse

Foto:Tina Fallgren

Tillbringar min lördagskväll hos Marie. Med lite pengar på kontot och en icke-fungerande spis hemma får man plocka fram kreativiteten. Jag rotade i frysen, kylen och skafferiet och bidrog med frysta kycklingfiléer, grädde, ägg och choklad.
Resultatet blev:
Stekta kycklingfileer med mozarellakrydda, persilada, svartpeppar och havssalt. Till detta egna strips av bakpotatis och en fetaostcreme. Till efterrätt blev det chokladmousse med grapefrukt.


Fetaostcreme:
2,5 dl lätt creme fraiche
2/3 fetaostbit smulad
3 små vitlöksklyftor
Salt och peppar
Blanda.


Chokladmousse
100 gram 72 % choklad
2 dl grädde
1 ägg
lite strösocker

1. Vispa grädden lätt
2. Separera äggulan och äggvitan. Vitan ska vispas hård.
3. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
4. Blanda i äggulan med grädden. Häll i den smälta chokladen och blanda i den
uppvispade äggvitan. Blanda i så mycket socker du vill ha. Klar att ätas direkt.

Det är jättegott med björnbär till detta, men idag blev det grapefrukt.

1 kommentar:

  1. Heja Tina! Finfin blogg du;) Tack för idag och igår vännen! Puss

    SvaraRadera