onsdag 11 maj 2011

Toast skagen (LCHF om du vill)

Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Jag kan tycka att skagenröror blir för krämiga så det mest smakar dill, majonnäs och creme fraiche men för lite räkor. Den här smakar mycket av det goda! Här serverar vi den på en LCHF-smörgås som är helt fantastiskt god (vi bakar den hela tiden nu!). Här kommer Morbergs recept eftersom jag själv sällan måttar i köket.

Toast Skagen
500 g räkor med skal
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
2 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
lite citronsaft
100 gram löjrom till garnering
En skvätt congac
1. Skala räkorna och hacka dom grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, créme fraichen och dillen. Smaksätt med salt och peppar och en skvätt congac.
2. Serveras på smörstekta toastskivor toppade med en riklig klick löjrom. Garnera med en dillkvist.

1 kommentar:

  1. Går inte attfå fram info om brödet du använder. Kommer bara till en blogg där det inte går att söka sig fram. Vore roligt att få receptet. Kanske delge det på lchf pepp och recept på Facebook som har otroligt många följare

    SvaraRadera