fredag 25 mars 2011

Underbar majonäs

Det här är Per Morbergs recept på majonäs, jag blev både förvånad över hur enkelt det var och hur gott det blev. Trots att receptet är så enkelt har jag hunnit göra två misstag, vilket är bra för då slipper du göra dem. Receptet kan givetvis delas på hälften, eller fyra för det här receptet blir ganska mycket sås.
1. Se till att droppa i oljan från början, annars går den inte ihop. Du kan alltså inte hälla i för mycket.
2. Använd inte rapsolja, det blir en besk smak.


Underbar majonäs
2 äggulor
1 msk fransk senap
4 dl majsolja
salt & peppar

1. Skilj äggulorna från vitorna och lägg i en skål. 
2. Blanda gulorna med senapen. 
3. Börja med att droppa i majsoljan, häll sedan i en tunn stråle och vispa hela tiden.
4. När du har blandat i all olja kan du hälla i lite vatten, ungefär 1 tsk och vispa. 
5. Smaka av med salt och peppar. 

Bild: Tina Fallgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar