fredag 20 maj 2011

Vårat favoritbröd

Det här brödet blev vår räddning under LCHF/GI-veckorna och nu kan vi inte sluta göra det. Det är hur gott som helst! Det är glutenfritt men har konsistensen av ett "vanligt" bröd, dessutom är det enkelt att smaksätta, går snabbt att baka och funkar att bjuda alla sina vänner på. Produkter som fibrex och fiberhusk (heter numera psyllium) hittar du på hyllan i mataffären för glutenfritt.

Favoritbröd
1 liten burk keso (250 g)
3 ägg
1 dl fibrex
1/2 dl malda linfrön
1/2 dl solrosfrö
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1/2 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
riven ost, gärna parmesan men det funkar med vilken som helst


1. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sen ner ägg och keso. Smaksätt om du vill.
2. Bred ut smeten på en plåt med bakpapper. Riv över ost.
3. Skicka in brödet i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.
4. Sen är det bara att avnjuta med smör och en skiva ost. Förvara i en plastburk eller i en påse.


Källa: Katrin

3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Hur många räcker brödet till? På ett ungefär :-)
    MVH Sofie

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag undrar också hur många det blir. Och ska man dela brödet precis när det kommit ut ur ugnen? Eller ska det brytas? Vore bra om du kunde svara då det verkar vara enkelt och låter gott! :)

    SvaraRadera
  3. Var finns näringsvärdet angett?

    SvaraRadera