onsdag 11 maj 2011

LCHF - scones


Jakten på ett gott LCHF-bröd har fortsatt. Men ibland testar man något som helt enkelt inte blir bra, som de här LCHF-sconesen. Varför publicerar jag det då? Jo, för att kanske är det något som passar dig trots att det inte föll mig i smaken. Pofiber och fiberhusk hittar du på hyllan för glutenfritt.

LCHF-scones
4 dl sojamjöl
1 dl pofiber
1 ½ msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
75 gram smör
2 dl filmjölk
1 ½ dl linfrön

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Skär smöret i fyrkanter och knåda in i mjölblandningen.
3. Tillsätt till sist filmjölken och knåda.
4. Forma degen till små bullar och lägg på bakplåtspapper eller tryck ut dom till platta tekakor. Grädda i ugnen cirka 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar