Choronsås
250 g smör
2 schalottenlökar
250 g smör
2 schalottenlökar
1 kvist dragon (eller torkad)
8 hela vitpepparkorn
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
4 äggulor
1 msk hackad perslja
1 msk färsk dragon
1 msk tomatpuré
salt och peppar
1. Smält smöret på svag värme. Lyft av kastrullen, men håll smöret varmt.
2. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg den i en annan kastrull med dragonkvisten, vitpepparkornen, vinägern och vattnet. Koka ihop tills hälften återstår.
3. Sila ner alltsammans i ännu en ny kastrull och ställ den i hett vattenbad. Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar.
2. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg den i en annan kastrull med dragonkvisten, vitpepparkornen, vinägern och vattnet. Koka ihop tills hälften återstår.
3. Sila ner alltsammans i ännu en ny kastrull och ställ den i hett vattenbad. Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar.
4. Ta bort kastrullen från vattenbadet och häll sakta ner smöret i en fin stråle under vispning. Ta inte med den vita bottensatsen.
5. Blanda ner persilja, dragon och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda ner persilja, dragon och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar