tisdag 3 maj 2011

Krämig caesardressing


Som frilansjournalist skapar man ofta sina egna tider och ibland är jag alldeles för rastlös för att sätta mig vid datorn direkt på morgonen eller förmiddagen. Då försöker jag göra något vettigt ändå, som att mixa ihop en carsardressing till lunchen!

Bli inte rädd eller skrämd för att du ska blanda ner sardellfiléer i dressingen, de behövs för att g en god smak och sälta. That´s it. 

Caesardressing
2 1/2 dl rapsolja
1 ägg
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta (liten)
1 msk vatten
  1/2-1 msk vitvinsvinäger
1/2 krm nymalen svartpeppar
1/2 krm salt
Isbergssallad
riven parmesanost
Tillbehör: kyckling och bacon, eventuellt mer grönsaker
1. Blanda ihop ägg, rapsolja, citronjuice, jijonsenap, sardellfiléer, vatten, vitvinsvinäger och mixa ihop med en stavmixer tills det har blandat sig väl och blivit krämigt. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop med sallad och strö över/blanda med mycket parmesaost. 
2. Sätt dig och jobba några timmar och ta fram salladen till lunchen, stek på kyckling och bacon och ät till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar