tisdag 17 maj 2011

De godaste hamburgarna

Det är inte för inte som Per Morberg har blivit populär, förutom sin personlighet lyckas han trolla fram de mest fantastiska recept. Och ofta är de inte svåra heller. Hemligheten kan vara att han inte är rädd för att slänga i lite av det han har hemma och det som är gott, som en skvätt konjak i hamburgarna som höjer dem till de godaste hamburgarna som jag har ätit. Receptet är hämtat ur den fantastiska boken Morberg grillar som rekommenderas varmt till sommaren.

Hamburgare
600-700 gram nötfärs
salt och peppar
2 msk konjak
olja

1. Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt salt och peppar. Blanda i konjaken och arbeta ihop till en smidig färs.
2. Forma färsen till burgare med händerna. Pressa hårt så att de håller samman under grillningen.
3. Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägge dem på grillen. Grilla dem i 2-3 minuter på varje sida. De får gärna vara rosa inuti.
4. Servera med de tillbehör som du tycker bäst om. Förslag är hamburgerbröd eller coleslaw (se nästa inlägg), grönsaker, inlagd gurka, senap, ketchup, en egen hamburgerdressing (se även det i nästa inlägg) och givetvis lök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar