måndag 2 maj 2011

Smaskiga ostfrallor (LCHF)


Något positivt med att äta efter en diet är begränsningen som skapar nya vägar i köket. Att inte använda socker i någon form gör att kreativiteten måste tas fram för att det ska smaka gott.

Så när Per fick begär efter bröd så löste vi det. Positivt med LCHF är att allt "brödaktigt" går väldigt snabbt eftersom ingenting ska knådas eller jäsas. I receptet vi hittade skulle det vara fetaost, men vi bytte ut det mot riven hushållsost. Använd gärna någon starkare ost.

Ostfrallor
50 g fetaost eller annan riven ost
1 dl turkisk yoghurt
1 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa fetaosten eller riv en annan ost.
2. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop.
3. Tillsätt bakpulver och fiberhusk och rör ihop. Låt degen svälla 10 minuter.
4. Rulla till sex små bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Baka ca 20 minuter i 200 grader. Sen är det bara att njuta! 


Källa: matklubben.se

2 kommentarer:

  1. Tack för detta recept!Jag har en gång testat oppsies men de smaka fölr mycket ägg och min kompis sa att fiberhusk smaka skit så då blev jag nervös, men dessa smakar presics som ostfrallor, saftigare oxå!Så tack tack tack!

    SvaraRadera
  2. Birgitta Fallgren9 februari 2012 kl. 15:29

    Jag har provat detta recept tidigare, och det är otroligt gott t ex med bara en smörklick mellan. Liknar "riktigt" bröd!

    SvaraRadera