lördag 26 februari 2011

Kladdkaka pimpad med kokos

Foto: här

I förrgår kalasades det loss när min pojkväns mamma fyllde år. Trots att alla var helt fyllda med supergoda tacopajer och en skagenpaj med kavringsbotten så kunde de flesta av gästerna inte låta bli att ta en kaka till. Det här receptet räcker till en långpanna, men det är lika bra att göra dubbel sats - för det kommer att gå åt!

Kladdkaka med kokos

kakan:
6 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
180 g smält smör

kolasås med kokos: 
75 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1/2-1 påse kokos (efter smak och tycke)

1. Vispa ägg och socker.
2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret. Häll  smeten  en långpanna.
3. Låt kakan gräddas i 15 minuter i ugnen på 200 grader.
4. Blanda ihop smör, socker, grädde och sirap och låt det koka i 5 minuter.
5. Blanda i en påse med kokos (blanda i halva om du tycker att det räcker).
6. När kakan är färdiggräddad ska kolasåsen bredas ut över kakan. Skicka sedan in kakan ytterligare 10 minuter i ugnen. Sen är det bara att skära upp och njuta.

1 kommentar: