tisdag 1 februari 2011

Glöm inte rödbetsröstin!

Foto: Tina Fallgren

Nej, det här är ingen rätt för GI-människor och LCHF-fantaster, men en rätt för alla övriga livsnjutare. Enkelt är det också, plus att du får armmuskler på köpet genom att riva både rödbetor och potatis. Jag har även bjudit mina vänner på den - och den uppskattades verkligen.

Skulle du ha rivit för mycket så går det bra att spara rivna rödbetor och potatis till dagen efter för att steka på då, det blir godast så eftersom de smakar bäst nystekta och frasiga. Väljer du bort fetaoströran så rekommenderar jag ett tillbehör med sälta , som bacon och/eller någon annan sås so är creme fraiche - baserad.

Rödbetsrösti (2 port)
2-3 stora rödbetor
2-3 stora potatis (helst fast)
1 ägg (kan uteslutas men det binder ihop bra utan att ge smak)
smör och olja (att steka i)

Fetaoströra
creme fraiche
fetaost
vitlök
salt och peppar

1. Skala och riv både rödbetorna och potatisen. Blanda ihop och pressa ur den värsta vätskan.
2.- Blanda i en bunke och kläck ner ett ägg, blanda.
3. Smält smör och olja i en stekpanna, när smöret har tystnat lägger du ner rödbetssmeten i i halva pannan och plattar till, låt det steka några minuter. Vänd sedan och stek på andra sidan.
4. Blanda ihop creme fraiche, smulad fetaost och riven/pressad vitlök, salt och peppar i en skål och servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar