fredag 11 februari 2011

Förbered morgondagens cheesecake

Foto: Tina Fallgren


Ja, då var det dags för helg igen. Vissa jublar, andra inte. Hör du till kategorin som tycker det är skönt med helg och ser det som en möjlighet att vila upp dig och liksom "ladda batterierna" lite så passar det här receptet dig. i vet ju alla att man laddar bäst med en galet god cheesecake.Den här ska frysas så innan du sätter dig för bekvämt i soffan, släng ihop den här och skicka in i frysen.

Fryst cheesecake (8-10 port)
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
6 st digestivekex

1. Smula ner digestivekex i botten på en form. Skilj äggulor från vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
2. Mosa färskosten och blanda med vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna med elvisp).
3. Vispa grädden i en egen skål och rör försiktigt ner den i ägg-och ostblandningen.
4. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska serveras.Dekorera med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar