måndag 31 januari 2011

Chilikyckling med färsta betor

Foto: recept.nu

Ett recept att bjuda både familj, släkt och vänner på. Enkelt är det också. Om du inte vill äta hela rätten så rekommenderar jag att du testar att göra kycklingen, den får en jättegod smak. Byt ut getosten mot an annan ost om du vill, fetaost eller mozzarella förslagsvis. Och rödbetorna kan bytas ut mot både potatis, andra rotfrukter eller grönsaker.

Chilikyckling med färsta betor
1 kg färska rödbetor
4 st kycklingfiléer
0.5 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 pkt bacon
200 g getost
balsamvinäger

1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten. Gnid av skalet med händerna.
3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den är genomstekt utan att bli torr.
5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.
6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.

Källa: Leila Lindholm på recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar