tisdag 11 januari 2011

Ljuvliga chokladbrownies


Kakorna till höger är helt ljuvliga brownies. Jag och Pontus blev bjudna på dessa sötsaker när vi fick komma på hembesök hos Elina Hans-Ols, yogainstruktör, i London.

Tips: Om du inte tycker om allt för mörk choklad kan du byta ut 50-100 gram av den mörka chokladen mot ljusare. Jag uteslöt både likör och kanel men snålade desto mindre med valnötterna. Byt ut rismjölet mot vetemjöl om du vill.

Elinas kommentar: "Det som gör stor skillnad är vad man väljer för choklad, så hitta en bra och rund smakande choklad. Man kan även lägga till vaniljextrakt om chokladen är sträv."

Ljuvliga chokladbrownies
250 g choklad
100 g smör
3 ägg
135 g socker
55 g rismjöl (eller vanligt mjöl)
1 hand valnötter
ett splash likör med apelsinsmak eller något liknande.
en nypa kanel
en nypa bakpulver (man behover inte men när man lägger till likör så kan det hjälpa)

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält chokladen och smör i ett vattenbad. När det har smält kan du lägga i valnötter och likör. Låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker i en skål tills det har blivit ett pösigt skum. Sedan blandar du i mjöl, bakpulver och kanel och rör forsiktigt så du inte slår ut luften.
4. Blanda i choklad mixen och rör forsiktigt och snabbt.
5. Häll smeten i en form och grädda i 30-45 minuter.

1 kommentar: