torsdag 20 januari 2011

Italiensk matinspiration

Foto: Tina Fallgren & Per Moberg


Förra helgen var jag i Rom med min pojkvän. Förutom att njuta av ett vårväder och ledig tid lade vi både mest tid och pengar på mat, vilket vi givetvis inte ångrade. Och halvt döda låg vi på sängen efter varje måltid, men det var det värt! Här kommer några smakminnen!


Capricciosa med en god tomatsås, färska champinjoner och en helt fantastisk lufttorkad skinka som gjorde sitt.


Italiensk glass är inte känd av en slump, vi valde jordgubbsglass, choklad och nutella.


"Typical romantic food", så beskrev den spexiga servitören, på en närliggande restaurang till vårt hotell, nästan allt han rekommenderade på menyn. Här beställde vi lufttorkad skinka, oliver och kronärtskocka med några skivor parmesan på som förrätt. Så enkelt, så gott.


En risotto med dagsfärska skaldjur direkt från Medelhavet. Mycket bättre än så här blir det faktiskt inte. Tomatbaserad. Dock en aning för salt, men det hade jag överseende med.


Lasagne var inte så dumt det heller, vi testade på två olika restauranger, båda gångerna gick vi därifrån med en mätt mage och ett leende på läpparna. Med egengjord pasta och en mild men smakrik egengjord tomatsås kan nog resultatet inte bli annat än fantastiskt. 


Pastarätt med hare, gjord i en fantastisk buljong.


Avsluta alltid med en dessert, här choklad- och hasselnötspaj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar