lördag 8 januari 2011

Himmelskt god grapefruktglass

Foto: Per Moberg

 Häromdagen gjorde jag egen gräddglass, som varken kräver någon ansträngning eller glassmaskin. däremot kräver den lite tid i frysen, men det kan man stå ut med eftersom resultatet blir himmelskt. Jag gjorde grapefruktglass men om du inte tycker om grapefrukt, eller hellre vill ha en annan smak så byt ut mot det.

Personligen tyckte jag att glassen blev galet god med grapesmaken för den är både lite syrlig, fräsch och har en lite svag besk ton som gör sig väldigt bra med den söta grädden. Med det här receptet kommer jag sällan köpa färdig glass igen, så enkelt är det bara, plus att du slipper massa konstiga tillsatser vilket alltid är ett plus.

Grapefruktglass
3 dl grädde
1 grapefrukt
1,2 dl florsocker

1. Pressa ur saften från grapefrukten, blanda med grädde och florsocker.
2. Vispa grädden så den blir fluffig, men inte för mycket, mer löst fluffig. 
3. Smaka av om du tycker den har en god smak, eller om det behövs mer socker eller grape.
4. Ställ in i frysen minst fyra timmar, eller över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar