måndag 24 januari 2011

Superenkel baconkyckling i ugn

Foto: Bonnier

Köpte boken "LCHF - den goda vägen till hälsa och viktminskning" för någon vecka sedan. Inte för att jag ska gå på diet utan för att recepten är helt fantastiska. Här kommer ett som är så enkelt att man storknar.

Här kan du läsa mer om boken och ev köpa den. Känner du för att strunta helt i det där LCHF och kanske bjuda vänner på en god middag så kan du givetvis bara byta ut grönsakerna, eller komplettera, med ris, potatis eller rotfrukter utan att ha dåligt samvete för det. Poängen är att det går snabbt, sköter sig själv i ugnen, du slipper den äckliga matosen genom stekning och det smakar ljuvligt.

Superenkel baconkyckling i ugn

kycklingfiléer
bacon
champinjoner
grädde
salt
peppar
valfria ugnsrostade tillbehör i form av grönt; zuccini, champinjoner, aubergine, tomater, paprikor, lök, vitlök, broccoli, blomkål.

1. Lägg kycklingfiléer i en ugnsfast form. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Stek bacon och champinjoner hårt, häll på grädden och låt det puttra en liten stund.
3. Häll på gräddblandningen på kycklingfiléerna, salta (inte så mycket) och peppra.
4. Låt kycklingen bli klar i ugnen ca 30 minuter. Om du vill att det ska gå snabbare, skär filéerna i mindre bitar. 
5. Skär valfria grönsaker i bitar och blanda med olja, salt och peppar. Ställ in i ugnen och låt de bil klara med kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar