torsdag 27 januari 2011

Heta kotletter - en rätt att bjuda på

Foto: Tina Fallgren

För många år sedan satte sig min familj i volvon för att ta riktning norrut. Ända upp till Skellefteå begav vi oss, vilket från vårt hus i Hälsingland är en sträcka på runt 40 mil. Väl framme hade vi två ärenden, det ena var att köpa en bil, det andra var att äta den här maträtten. Vi blev nämligen bjudna på den hos några vänner och gud vad vi åt, så hungriga som vi var efter en hel dagstur och ett bilköp. Poängen är egentligen att när jag skulle tillaga den här maträtten för några dagar sedan mindes jag smakerna innan jag var klar med rätten. En rätt man minns, med både huvudet och smaklökarna alltså, det kallar jag en rätt att bjuda på! 

Kotlettrad med sting
6 kotletter (helst benfria)
3 dl grädde
0,5 dl kinesisk soja
1-2 tsk sambal oelek



1.Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kotletterna i en ugnssäker form. Det går utmärkt med karrékotletter också.
2.Blanda grädde, soja och sambal oelek och över kotletterna.
3. Stek i mitten av ugnen, 175 grader i 1-1,5 timme. Servera med ris, potatis, rotfrukter och/eller grönsaker.
4. Sen är det bara att vänta på gästernas, eller dina egna, reaktioner
 inför denna smaksensation.

1 kommentar:

  1. Härligt med minnen som ploppar upp så där. Receptet verkar mycket enkelt och GOTT och skall ABSOLUT testas här hemma.
    Kram på dig

    SvaraRadera