fredag 25 mars 2011

Biff Rydberg

 En lyxig maträtt som är galet enkel, fantastiskt god men lite väl dyr för sitt eget bästa. En bra rätt att bjuda vänner på när man har pengar i plånboken men lite tid alltså. Vi serverade vår Rydberg med gårdagens majonäs och en äggula.

Biff Rydberg (4 pers)
800 g oxfilé, i bit
10 st råa potatisar
2 st gula lökar
4 st ägg
4 msk olja, ej olivolja
4 msk smör

1. Skala potatisen i tärningar, cirka 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar