torsdag 21 oktober 2010

Syrrans goda frittata

Foto: Therese Sundell

I Hälsingland kan man tillaga den godaste frittatan (vilket är en italiensk omelett)! Iallafall om man tillhör min familj, den här har min syster Therese och hennes man slängt ihop, och här bjuder de generöst på receptet..

Syrrans frittata
2 paket jägarbacon
15-18 ägg
1 dl mjölk/grädde
2-3 vitlöksklyftor
blomkål
200 gram västerbottenost
salt
svartpeppar

Skär  jägarbacon i bitar och fräs i en stekpanna, häll över dem i en stor gratängform, strö över ett blomkålshuvud som du skurit i små buketter. Vispa ihop 15-18 ägg beroende på storlek, ca en dl mjölk eller grädde,  2-3 pressade vitlöksklyftor och ca 200 gram västerbottenost. Krydda med svartpeppar o salt. Häll detta i gratängformen och sätt in i ugnen på 150 grader, ca  40- 50 min, eller så den blir fast. Låt svalna och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar