fredag 15 oktober 2010

Pavlova med granatäpple och björnbär

Foto: Tina Fallgren 

Förra helgen bjöd jag min kusin på gryta, till efterrätt blev det marängtårta. Den är enkel, fantastiskt god och glutenfri. Vi dekorerade med björnbär och granatäppelkärnor, det rekommenderas verkligen. Men du kan givetvis ta vilja frukter och bär du vill.

Pavlovatårta
4 äggvitor
2,5 dl socker
1 tsk ättika
bär och/eller frukt
grädde
lite vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa äggvitorna och ättika till ett hårt skum. Tillsätt hälften av sockret under vispning på den högsta hastigheten. Blanda resten av sockret med majsstärkelse och lite vaniljsocker, blanda ner och vispa till en tjock och glansig smet.
3. Rita upp en cirkel 20 cm i diameter på bakplåtspapper och lägg på plåt. Klicka ut smeten med slickepott så att den fyller cirkeln. Förslagsvis gör du flera mindre pavlovor så att varje gäst får en egen liten pavlovabakelse.
4. Sätt in i ugnen på lägsta nivån och sänk sedan värmen till 150 grader. Grädda i ca 75 minuter. Låt svalna på torr plats.
5. Under tiden, skär frukten eller tina bären.Vispa grädden.
6. Bred över ett lager med grädde och sedan massor med frukt och/eller bär på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar