måndag 18 oktober 2010

En kopp nyttig varm choklad

Foto: Tina Fallgren

Höst är verkligen varm choklad för mig. Använder du dig av raw kakao så är det dessutom väldigt nyttigt. Det upphettas inte över 42 grader, vilket innebär att alla antioxidanter, mineraler och vitaminer bibehålls så det är bara att njuta på!

Jag har skrivit det här receptet tidigare men det är så gott så det är värt sin repris, Leila Lindholms recept ur hennes kokbok Guldkant på vardagen på en kopp varm choklad med smak av kardemumma och muskovadosocker. Byt ut muskovadosockret mot strö- eller råsocker om du vill.
Läs mer om muskovadosocker här.

Varm chokladkopp med kardemumma
1 stor kopp
1 msk kakao
2 msk ljust muskovadosocker
1/2 tsk svarta kardemummakärnor
3 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde

1. Blanda kakao och muskovadosocker i en stor kopp
2. Stöt kardemumman i mortel och koka upp den tillsammans med mjölken
3. Slå på lite av den varma mjölken
4. Häll i resten av den varma mjölken, toppa med lättvispad grädde och lite muskovadosocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar