måndag 18 oktober 2010

Dagens middag: Någon sorts köttfärsgratäng

Foto: Tina Fallgren

Gjorde för någon dag sedan en köttfärsgratäng som blev riktigt god. Tillaga den ikväll, och se till att göra extra mycket så har du till morgondagens matlåda också - perfekt. Givetvis är det fritt fram att blanda ner vilka grönsaker du vill, som zucchini och tomater.

Någon sorts köttfärsgratäng
500 g nötfärs
lök
vitlök
röd paprika
soja
salt och peppar
grädde
köttbuljongtärning
potatisar
aubergine
ost
ev. halloumiost och tomater

1.Skala potatis och skär i skivor. För att det ska gå snabbare att göra gratängen kan du koka potatisen några minuter. Skiva auberginerna tunt och stek mjuka.
2. Stek köttfärsen med lök och vitlök tills den är genomstekt. Smula ner köttbuljongen, hacka paprika och blanda ner, häll på soja, salt och peppar och grädde och låt det puttra några minuter.
3. Varva potatis, aubergineskivor och köttfärs. Toppa med massor av god ost. Gratinera i ugnen. Ett tips är att lägga på tomatskivor som får bli varma i ugnen.
4. Vid serveringen kan du gärna hacka halloumiost och hälla på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar