onsdag 27 april 2011

Tacopaj a´la GI

Alla LCHF/GI-människor, ett enkelt recept som mättar bra är att göra en paj. Med dieten utesluter man vetemjöl men kan byta ut det mot det mer proteinrika sojamjölet. På bilden ovan är det en vanlig paj med vetemjöl, pajskalet med sojamjöl blir gulare.

Tacopaj a´la GI
2 dl sojamjöl
100 g smör
500 g köttfärs
1/2 chili
1 tackryddpåse
ost
grädde
Tillbehör: creme fraiche och sallad

1. Blanda ihop sojamjöl med smör och kleta ut i en ugnsfast form (ha lite tålamod!). Sätt in i ugnen i 15 minuter på 200 grader.
2. Stek köttfärsen och blanda med kryddmixen, hacka chili och blanda i. Blanda sist i grädde och smaka av. 
3. När pajskalet är klart, häll ner köttfärsen i pajskalet och strö över ost. Gratinera i ugnen tlls osten har fått fin färg och servera pajen med sallad och creme fraiche. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar