fredag 22 april 2011

Den godaste laxburgaren med skagenröra

Det är inte så dumt med GI när man lägger energi och kärlek på matlagningen. Det här receptet är inspirerat från kokboken "LCHF Husmanskost" men skapat av min pojkvän Per och mig. Det här är ett recept som vi båda lägger till våra favoritrecept och kommer att laga många fler gånger.

Ärligt talat så hade jag ingenting med laxburgarna att göra, dem får Per stå för helt själv (vilket han inte har något problem med eftersom de blev helt fantastiskt goda). Röran och salladen, det står jag för helt och när det kommer till den så är det att smaka av som gäller! OCH, gör din egna majonnäs, jag lovar att du får betalt för den lilla mödan så snart du börjar äta. Så vad väntar du på? Det är bara att sätta igång.

Laxburgare med skagenröra (2 pers)
 3 frysta laxfiléer
1 schalottenlök
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
ca 1 msk saft från en citron
smör att steka i

Skagenröra:
400 g räkor med skal
1/2-1 dl gräddfil
ca 3- 4 msk majonäs
hackad dill
1/2 liten rödlök
1/2 burk ishavsrom
lite citronsaft
salt och peppar

1. Tina laxen.
2. Skala räkorna, blanda ner gräddfil, egengjord majonnäs, dill, ishavsrom, citronsaft, finhackad rödlök, salt och peppar. Smaka av och blanda i ingredienser efter smak.
3. Skär laxen i bitar och mixa den i en matberedare och mixa tills det blir en fin färs.
4. Finhacka löken och blanda i lök, citronsaft, ägg, salt och peppar i färsen.
5. Forma till burgare (de är lite svåra att forma men det gör inget, det går ihop igen när du steker dem) och stek i smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
6. Servera laxburgarna med en sallad och toppa med skagenröran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar