måndag 18 april 2011

Vårig LCHF-pannkaka


In med våren och ut med sötsuget - nu ska det bort med hjälp av LCHF. Här kommer det första receptet på den första LCHF- frukosten, som kändes väldigt vårig att äta ute i morgonsolen. En "pannkaka" med vispgrädde och hallon, inte dumt alls. Släng ihop den på kvällen så kan du äta den varm eller kall på morgonen. Den är hämtad från Cathrie Schücks "LCHF för tjejer, supermaten på medelhavsvis".

Frukostpannkaka med hallon (2 pers)
3 stora ägg
3 msk creme fraiche 
2 msk fiberhusk
lite salt
smör till stekning
 Till servering: vispgrädde, bär,kokosflingor.

1. Vispa ihop ägg, creme fraiche, flingor och salt. Låt stå och svälla ett par minuter. Smält smör i en stekpanna och stek flera små plättar eller en stor pannkaka. Servera med valfritt tillbehör.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Ännu en frukost jag kan äta :) Kör nämligen också med LCHF :)

    SvaraRadera
  2. Jaha, det här fick bli en väldigt sen lunch idag och det blev verkligen jättegott. Ja la faktiskt till lite kokosflingor i smeten. Såg inte det stod att man skulle lägga på när de var klara. SKa prova det nästa gång. Jag stekt dem direkt i kokosolja. Vispgrädde hade vi inte hemma så det fick bli bara med hallon. Kanongott och mätt blev man och jag fick ut8 st på denna smeten.

    SvaraRadera