lördag 16 april 2011

Smulpaj på mandel

Foto: Tina Fallgren

En paj som passar bra att slänga ihop när man får oväntat besök, av både gäster och ett lördagssötsug!

Som vanligt har jag inte några exakta mått, men den här pajen blev riktigt god. Jag skriver ingredienserna så får du själv måtta. Det som gör den extra god är, förutom de malda mandlarna, det äkta vaniljsockret och det riktiga smöret, fuska inte med det så kan det här inte misslyckas. Krossa mandlarna i en mandel- eller kaffekvarn.

Smulpaj
valfria bär, jag valde hallon och blåbär
potatismjöl
havregryn
mandlar, krossade/malda
äkta vaniljsocker
socker
smör (INTE margarin)

1. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av. Fyll på av mer om något saknas.
2. Blanda bären med lite potatismjöl och lägg i en pajform. Strö över smuldegen och grädda i ugnen. 
3. Servera direkt med vaniljglass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar