torsdag 7 april 2011

Lammfärsbiffar med ricotta

Eftersom jag har snöat in totalt på ricotta och använder det nästan i allt så är det lika bra att fortsätta. I förrgår gjorde vi lammfärsbiffar med ricotta. Jag hade aldrig ätit lammfärs innan men tyckte att det var väldigt gott, den märkbara skillnaden var en avsaknad av köttsmaken som man får när man äter fläsk eller nöt. Receptet är hämtat från Cathrine Schücks bok "LCHF för tjejer".

Lammfärsbiffar med ricotta
500 g lammfärs
200 g  ricotta
1 dl rostade pinjenötter
1 kruka basilika
(1-2 msk basilikapesto)
1 äggula
salt och peppar
Till servering: potatis och blomkål
Pestosås: grädde, pesto, salt och peppar

1. Skiva potatis och bryt isär blomkålen, ringla över olja och soja och skicka in i ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop lammfärs, ricotta, pinjenötter, basilika, äggula och salt och peppar. Stek i smör och olja tills de är klara.
3. Blanda ihop grädde, pesto, salt och peppar till en sås och servera till.

1 kommentar: