onsdag 17 november 2010

Nyponsoppa toppad med glass & mandelbiskvier

Foto: Tina Fallgren
Smakade på ett stycke barndom idag, varm nyponsoppa med kall glass och mandelbiskvier. Fantastiskt gott! Eftersom det bokstavligen är lika enkelt att göra din egna nyponsoppa som att slänga ihop en pulvervariant är det självklart att man gör sin egen.

Nyponmjöl hittar du på hälsokostaffären. Känns det lite dyrt med 70 kr för en påse kan jag trösta med att det inte går åt så mycket åt gången och att det är supernyttigt, speciellt i förkylningstider också, läs mer om nyponets nyttigheter på Sund.

Nyponsoppa (2 stora tallrikar eller 4 små)
6 dl kallt vatten
1/2 dl nyponmjöl
1 msk potatismjöl
2-3 msk råsocker

1. Mät upp vattnet och häll i en kastrull.
2. Blanda ihop nyponmjölet, potatismjölet och råsockret.
3. Häll ner mjölblandningen i kastrullen under vispning.
4. Låt nyponsoppan koka upp och servera den varm eller kall.

2 kommentarer:

  1. Spännande! Har inte ens kommit på tanken att göra egen nyponsoppa - men efter ditt enklar recept som du så gulligt bjuder på så borde man verkligen testa nu när värmande soppor/drycker står högt upp på listan :0)
    Hoppas allt är bra med dig / Kram

    SvaraRadera
  2. P.S Du har någonting att hämta inne hos mig:
    http://matilda.arningsmark2.se/?p=2596
    Kram

    SvaraRadera