lördag 13 november 2010

Friterade bananer!

Foto: Tina Fallgren

Igår gjorde vi friterade bananer med vaniljglass. När jag tänker på det dras mina tankar till vår Kinarestaurang i Söderhamn. Trots att man var supermätt efter tre små rätter i magen var det inget undantag på efterrätten, friterade bananer med glass. Man glömmer lätt bort hur gott det är, men här kommer en påminnelse!

Friterade bananer (4 pers)
4 bananer
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kallt vatten
1 äggvita
olja till frityr

1. Blanda vetemjölet med bakpulvret. Häll i kallt vatten och blanda noga.
2. Vispa ägvitan till hårt skum och blanda ner i mjölblandningen.
3. Sätt på fritösen.
4. Dela bananerna en eller två gånger och vänd bananbitarna i frityrsmeten.
5. Låt bananerna friteras till frityrsmeten har fått en frasig yta och en fin gyllenbrun färg. Servera med lönnsirap, honung eller agavesirap på toppen och till iskall glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar