torsdag 25 november 2010

Griljera din egna julskinka!

Foto: Tina Fallgren

Det är nästan ett år emellan att ätandet av julskinkan avslutas och börjar igen. På den tiden verkar man ha glömt bort hur gott det är. På en skiva gott bröd gör sig en skinkbit med ett lager senap på sig faktiskt gudomligt gott. Den här skinkan kommer från Ica och var förkokt, så det enda jag behövde göra var att griljera den. Det var första gången jag gjorde det och det var superenkelt.

Griljera en förkokt julskinka
Du behöver: en förkokt skinka, två ägg och 1 dl senap, välj någon du tycker om. 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär bort nätet och den yttersta svålen på skinkan. Lämna ca 0,5 cm av svålen på skinkan.
2. Blanda 2 äggulor med 1 dl senap. Bred blandningen över skinkan.
3. Pudra ströbröd över senapstäcket.
4. Ställ in skinkan i ugnen och grädda den gyllenbrun. Det tar ca 5-10 minuter.
5. Låt den svalna och servera på en skiva bröd med senap på.

1 kommentar:

  1. Perfekt! Jag och Jakob undrade just hur man gjorde för att griljera en skinka :)
    Nu vet vi! Du är bäst. Puss

    SvaraRadera