måndag 13 december 2010

Vit chokladmousse med rårörda hallon

Foto: Tina Fallgren

Igår gjorde vi vit chokladmousse med rårörda hallon, helt galet gott. Och enkelt. Det enda kruxet är att moussen behöver stå några timmar i kylskåpet, men eftersom det är värt väntan så står man ut. De syrliga hallonen och den söta moussen blir helt enkelt helt perfekt tillsammans. Men byt enkelt ut mot några andra bär eller frukter om.

Vit chokladmousse med rårörda hallon
hallon + socker/agavesirap/honung

100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 tsk florsocker (eller 2 tsk mortlad socker)

1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Vispa grädden löst.
3. Vispa gulor och florsocker´och vänd ner i grädden. Rör ner den smälta chokladen i gräddsmeten. Häll i en skål och låt den stå till sig i kylen ca 3 timmar.
4. Precis innan serverng, tina hallonen till rumstemperatur. BBlanda med agavesirap/socker/honung och servera till moussen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar