måndag 6 december 2010

Gott med hamburgare!

Foto: Tina Fallgren

Igår blev det hamburgare till middag, egengjorda med så mycket tillbehör att vi knappt kunde få in den i munnen och ta en tugga. Men gott var det! Givetvis använde jag min grillpanna i gjutjärn, vilket gjorde det extra gott som alltid. Har du en gjutjärnspanna av något slag, låt de inte stå och samla damm, den är toppen, bidrar med järn i maten och ger en god smak.

Och det är definitivt inte komplicerat att göra sina egna hamburgare, det enda du behöver göra är att blanda ner salt och peppar med köttfärsen, forma till hamburgare och steka. Det blir godare och du slipper en massa konstiga tillsatser. Smaksätt enkelt med de kryddor du tycker om, grillkrydda, paprika, cayennepeppar eller någon annan. Byt förslagsvis ut det vanliga hamburgerbrödet mot ett gott surdegsbröd eller ett mörkt bröd med mer smak.

Hamburgare
köttfärs
salt
peppar
olja

Salta och peppra färsen, smaksätt eventuellt med någon annan krydda, blanda ihop och forma till burgare. Stek i olja om du steker i en stekpanna, utan om du steker i en gjutjärnspanna.

Förslag på tillbehör:
tomat
sallad
bacon
lök
senap
ketchup
gurka
ost (vi valde cheddar)
hamburgerbröd/ surdegsbröd/ fullkornsbröd (rostades i brödrosten)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar