torsdag 2 december 2010

Grön pasta med chorizo

Foto: Tina Fallgren

Slängde ihop en grön pasta idag till lunch, ett nyttigare och godare alternativ än pasta med falukorv. Den är grön på två sätt, av basilikapesto och för att jag har lagt till grönsaker.

Använd de grönsaker som du har hemma och köp en korv av bra kvalitet så kan inget gå fel. Jag köpte en chorizokorv från Sorunda med 86 % kötthalt. Priset ligger runt 35 kronor för 600 gram, alltså sex korvar.

Kom på när jag åt att att det vore gott med rostade hasselnötter, mandel eller solroskärnor på toppen

Grön pasta med chorizo
pasta
chirizo
aubergine
paprika
zuccini
pesto
salt och peppar

1. Koka pastan.
2. Slanta korvarna och skär grönsakerna i mindre bitar.
3. Börja stek korven och auberginen. Tillsätt zuccinin och paprikan när korven har fått färg och auberginen börjar mjukna. Stek några minuter till, men det ska vara tuggmotstånd i zucchinin!
4. Häll av pastan och blanda med pesto. Blanda ihop med korven och grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar